Имајќи ги во предвид лошите состојби во безбедноста на сообраќајот и високиот степен на загрозеност на децата како учесници во сообраќајот, неминовна е потребата од одржување на сообраќајно – воспитни манифестации. Од таа причина ОСБСП – Пробиштип настојува да има што повеќе вакви манифестации со цел едукација на најмладите и нивна безбедност на улица. Во вторник на 15 април на полигонот на кошаркарското игралиште пред ООУ „Браќа Миладиновци“ се одржа сообраќајно воспитна манифестација – општински натпревар „Детски семафор“. Се натпреваруваа учениците од ООУ „Никола Карев“, ООУ „Браќа Миладиновци“ , од Пробиштип и ПУ „Кирил и Методиј“ од Злетово. Учениците се натпреваруваа во неколку категории, мала група женски, мала група машки и голема група. На натпреварот учениците од ООУ „Браќа Миладиновци“ беа убедливи победници, односно во категоријата мала група – женски победија Моника и Теона Денчевски, двете од VI одделение при ООУ „Браќа Миладиновци“. Кај малата група – машки, победници се Кемал Ибраимов, ученик во VI одделение во ООУ „Браќа Миладиновци“ и Никола Јованов, ученик исто така во VI одделение при ПУ „Кирил и Методиј“ од Злетово. Кај големата група, првото место го поделија Елеонора Богатинова, ученичка во VIII одделение во ООУ „Браќа Миладиновци“ и Давид Коцевски, осмооделенец од ООУ „Никола Карев“, Пробиштип. Честитки за победниците, кои најдоцна до 30 април ќе одат и ќе се натпреваруваат на регионалниот натпревар во Штип, од каде се надеваме дека ќе не израдуваат и ќе се вбратат со освоена награда, по што ќе ја претставуваат општина Пробиштип на републичкиот натпревар кој ќе се одржи во Скопје на 17 мај. Со среќа!!!

DSCF0215 DSCF0217 DSCF0238 DSCF0260 DSCF0285 DSCF0293 DSCF0295


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009