Македонската традиционална сукана и месена храна ги собра општините на едно место. Вчера во Пробиштип по четврти пат се одржа манифестацијата „Зелникот на баба”.
Убаво е што од година во година оваа манифестација зема се поголем замав. На тезгите се наоѓаа најубавите македонски традиционални специјалитети и се е подготвено по оригиналните рецепти. Средствата од продадената храна се за хуманитарна намена.

На манифестацијата „Зелникот на баба” во Пробиштип настапија и повеќе фолклорно уметнички друштва, а посетителите воодушевени од традиционалната македонска храна велат дека оваа манифестација ќе ја паметат цела година.

zelnikot na baba 2015 (1) zelnikot na baba 2015 (2) zelnikot na baba 2015 (3) zelnikot na baba 2015 (4) zelnikot na baba 2015 (5) zelnikot na baba 2015 (6) zelnikot na baba 2015 (7) zelnikot na baba 2015 (8)


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009