Училишниот спортски камп годинава ќе се одржи по четврти пат. Вкупно 298 најдобри спортисти од училиштата ширум Македонија ќе ги одмерат силите на најмасовните училишни спортски игри.

Како што информираше министерот за образование и наука, Спиро Ристовски, учениците ќе се натпреваруваат во различни спортски дисциплини, но и ќе остварат непосреден контакт со веќе афирмирани селектрои и професионални спортисти од нашата земја.

Кампот во Дојран започнува на 1.7.2013 завршува на 06.07.2013.
ОДБОЈКА
Рената Митевска – ОУ. „Браќа Миладиновци“ – Пробиштип
Ментор Емил Спасовски

Кампот во Струга започнува на 4.7.2013 а завршува на 09.07.2013.
КОШАРКА
Никола Пеншов, Александар Бранковски, Јована Стојанова, Јована Јовановска – ОУ. „Браќа Миладиновци“ – Пробиштип
Ментор Лена Игнатова

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009