Во саботата беше одигран финалниот натпревар од ПРВАТА УЧИЛИШНА ЛИГА-ОДБОЈКА за девојчиња – основни училишта организиран и подржан од Општина Пробиштип,Основните Училишта и Здружението на училишни спортски друштва на општина Пробиштип

1.место го освои екипата на ООУ,,БраќаМиладиновци,,-Пробиштип

2.место го освои екипата на ООУ,,Никола Карев,,-Пробиштип

3.место го освои екипата на ПОУ,,Кирил и Методиј,,-Злетово

Градоначалникот на општина Пробиштип г.Тони Тоневски додели благодарници за учество.

Веднаш по овој натпревар започна ОДБОЈКАРСКА АКТИВНА ЗДРАВА ЗАБАВА + со bifruit и Balans+

ПИОНЕРКИ

По одигрувањето на квалификациите во финалето на овој турнир се најдоа екипите на ОК ТИНВОЛЕЈ и ОК ПРОВОЛЕЈ

1.место го освои екипата на ОК ТИНВОЛЕЈ – Пробиштип

2.место го освои екипата на ОК ПРОВОЛЕЈ – Пробиштип

3.место го освои екипата на ОК ВАЛАНДОВО – Валандово

Учесниците во пионерска категорија се закитија со медали.

КАДЕТКИ:

Кадетките на ОК ТИНВОЛЕЈ – Пробиштип , ОК ВАЛАНДОВО – Валандово и ОК ПРОВОЛЕЈ – Пробиштип одиграа мегусебени ревијалени натпревари

Учесниците во кадетска категорија добија Благодарници за учество на турнирот.

Подржувачи на турнирот:

Општина Пробиштип, Млекара A.Д. Битола, ОК ТИНВОЛЕЈ и ОК ПРОВОЛЕЈ.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009