Среда 16.04.2014 во спортската сала на ООУ ,,Браќа Миладиновци,,- Пробиштип се одигра традиционалниот Велигденски турнир во одбојка (ж). На турнирот настапија четирите одбојкарски екипи од Пробиштип кој натпреваруваат во младинскиот лига систем на Одбојкарската федерација на Македонија
Резултати по натпревари
1.ОК.ТИНВОЛЕЈ – ОК.ПРОБИШТИП-Злетово (2:0)
2.ОК.ПРОБИШТИП – ОК.ПРОВОЛЕЈ 05 (2:0)
Финале:ОК.ПРОБИШТИП -ОК.ТИНВОЛЕЈ (2 :0)
Победник на овогодишниот турнир е младинската екипа на ОК.ПРОБИШТИП
За пофалба се и пионерските екипи на ОК.ТИНВОЛЕЈ и ОК.ПРОВОЛЕЈ 05 кои се покажаа како достојни противници на повозрасните и поискусните одбојкарки од победничката екипа.
Турнирот е јубилеен 10 години од започнувањето на турнирите ВЕЛИГДЕН.
Старешината на црквата Успение на Пресвета Богородица-Пробиштип по повод јубилејот на организаторот поклони икона Воскресение – Велигден.

GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009