Програмата ,,Еко-училиште,, е еден од проектите на едукативната програма ,,Немаме резервна планета,, и има за цел стекнатато знаење на темата животна средина да се примени во пракса. Преку оваа програма учениците ќе стекнат активна и одговорна улога која ќе ја практикуваат во училиштето, во домот, но и во својата заедница и пошироко.
Средното општинско училиште ,,Наум Наумовски Борче,,- Пробиштип по втор пат е добитник на сребрено знаме и со тоа се стекна со право да конкурира за грантови до 500 евра.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009