Во рамките на Академијата на Централна и Источна Европа во која членуваат 15 држави, а со седиште во Виена (АЦЕС). Учениците од ООУ “Браќа Миладиновци” – Пробиштип на 17,18 и 19 декември остварија посета на ОУ “Вуко Јововик” – Даниловград заедно со својот партнер од Бугарија Прво основно училиште од Варна како дел од АЦЕС проектот “Што имам јас го давам”. За време на посетата се реализираа низа заеднички хуманитарни активности (Новогодишен базар, Хуманитарен концерт, хуманитарна помош во облека) со што училиштето беше успешно презентирано.

aces2


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009