11.00 ч. Ликовна изложба на уметникот Ѓоко Антониев (Хол на Дом на култура).
• Настап на младински хор на Пробиштип.

11.30ч. Етно музичка група при ООУ „Браќа Миладиновци“ (плато пред Дом на култура)
• Ликовна работилница на млади уметници од Пробиштип.

11.45ч. Литературен клуб „Процвет“ – читање на поезија (Градски парк).

12.00ч. Настап на балетско студио „Диви рози“ при Дом на култура „Злетовски рудар“.
• (Центар на Пробиштип)

12.15ч. КУД „Злетовски рудар“ Пробиштип (Градски плоштад).

22.00ч. Журка на градскиот плоштад со музичката група „Mark’s stone“, а по повод завршувањето на учебната година.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009