По повод реализирање на проектот „Македонија без отпад 2013“ на 4 октомври, во општинските училишта од страна на учениците и наставниците се реализираа одредени активности во училиштата, училишните дворови и определени улици-локациии низ градот. Задача на учениците беше собирање на стара хартија и еколошко уредување на дворот и улиците во градот.Учениците при доаѓање на училиште носеа стара хартија и пластика и ја депонираа на определени локации во училиштата. Целата аккција беше успешно реализирана во координација со Јавното комунално претпријатие „Никола Карев“, кое беше задолжено за депонирање на собраниот смет.

Untitled Untitled3


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009