Пробиштип 8-ми Септември секоја година го прославува со двоен јубилеј – Ден на ослободувањето на Пробиштип и Ден на независноста на Република Македонија.

По тој повод делегација од општина Пробиштип предводена од Градоначалникот, Тони Тоневски, претставници од Советот на општина Пробиштип, претставници од Резервните офицери, како и претставници од поголемите политички партии во нашата општина денес ќе положат свежо цвеќе на спомен бистата на Јаким Стојковски во центарот на градот.

Нека ни е честит денешниот ден, нека е вечна Македонија!


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009