Општина Пробиштип по повод празникот „Младенци“ ги повикува сите брачни парови кои склучиле брак во изминатата 2013 година, па се до 22.03.2014 година на 22.03.2014 година (сабота) со почеток во 11 часот на новиот градски пазар, на симболичен начин да го овековечат својот брак со засадување на роза која ќе биде симбол на нивната љубов. На тој начин ќе отпочнеме да го креираме првиот парк на младенците во Република Македонија, кој ќе биде симбол на љубовта.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009