На 18.04.2015 година во Велес се одржа Државниот натпревар ,,Смотра на млади техничари и природници на Македонија,,.
Во присутво на најдобрите ученици во 21 дисциплина од цела Македонија ученичката Катерина Петковска од ООУ ,,Никола Карев,, од нашиот град во дисициплината Астрономија го овои одличното 3 место и бронзениот медал под менторство на наставникот Александар Михајловски. Со ова се докажа дека во нашите училишта има многу талентирани ученици за кои во натмошните натпревари се очекуваат уште многу места, награди и признанија… Ова е плод на успешната работа во секојдневниот воспитно-образовен процес со кој се работи во училиштата во нашиот град.

kate-sampion


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009