Делегација од општина Пробиштип, членови на Општинскиот Совет, претставници од политички партии, претставници од Здружението на подржувачи на делото на борците од НОБ положија цвеќе на спомен плочата на Јаким Стојковски во центарот на градот одбележувајќи го 8-ми септември, Денот на независноста на РМ и ослободувањето на Пробиштип. Во чест на празникот во галерискиот простор на ОУ Дом на култура „Злетовски рудар“ свечено беше отворена 23-тата по ред ликовна изложба „Лесново“ 2014.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009