2013-02-11 18.59.16

Во округлата сала на Домот на културата „Злетовски рудар„ Пробиштип вчера се одржа театарската претстава „Јустинијан Први“ по текст на Јордан Плевнеш, во изведба на актерот Петар Темелковски. Монодрамата траеше еден час  во која актерот раскажуваше за последната ноќ од животот на византискиот император. Текстот е приспособен за сцена пред половина година. Темелковски е и режисер и се погрижи за изборот на музиката. Сценографијата, костимите и плакатот се на Тихомир Спировски.2013-02-11 18.56.50

photo


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009