На 11 Мај 2014 година по 10 пат се одржа Скопскиот маратон досега најмасовен со околу 6000 натпреварувачи од 47 земји.

Иван Пешовски трчаше на полумаратонот и го освои 25тото место во конкуренција на 1000 натпреварувачи, додека Александар Здравковки и Јулија Пешовска трчаа на трката на 5 киломтери.

На трката на 5 километри трчаа околу 4500 луѓе во двете категории.
Во женската трка Јулија го освои 44 место, а во машката Александар беше 68.

Им посакуваме успех во наредните трки.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009