Во рамките на проектот заштеда на енергија – услов за одржлива енергетска потрошувачка кој се спроведува во рамките на мрежата на еко градинки раководени од Здружението на ОХО и Министерството за образование и наука, во просториите на Детската градинка „Гоце Делчев“ – објект „Срничка“, се одржа Еко работилница под наслов „Обновливи извори на енергија“ на која се едуцираа децата заедно со своите родители за потребата од заштеда на енергија и користење на сончевата и другите обновливи извори При тоа се изработени модели на сончеви колектори, ветерници, цртежи и останати обновливи извори на енергија. Понатаму ќе се продолжи со псотавување на сончеви колектори и други активности.

eko-rabotilnica (3) SAMSUNG DIGITAL CAMERA


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009