Во текот на оваа година ООУ,,Никола Карев,, како еко-училиште носител на зелено знаме активно учествуваше во проектот Биодиверзитет во брегалничкиот регион во организација на ОХО и Министерството за образование се сосотоеше со истражување на биодиверистетот на растителниот и животиснкиот свет во брегалничкиот регион како и едукативни работилници. Како резултат на овој проект ученици од ООУ,,Никола Карев,, од Пробиштип учествуваа на Еко-кампот Голак 2014 под менторство на настваничката Ленче Лазаревска. Ова покажува дека ООУ ,,Никола Карев,, успешно ја реализира еко-програмата и носител на највиското еко-принзнаие Зелено знаме….

Еко-координатор Александар Михајловски


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009