По повод детската недела во ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип, под мотото „Сите сме едно-растеме заедно“ се реализираа низа активности. Учениците и наставниците разговараа за правата на децата. Учениците ликовно се изразуваа на тема: „Јас имам права, имам и обврски“. На 10 Октомври 2013 год. на учениците им беа поделени беџови и детски пасоши, го прочитаа свеченото ветување и со тоа станаа членови на детската организација. Покрај овие активности учениците од прво одделение ја посетија и библиотеката при Домот на културата „Злетовски рудар“-Пробиштип и беа зачленети во истата.

2 3


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009