Една од струките која што функционира во СОУ “Наум Наумовски – Борче” – Пробиштип е и машинската струка. Согласност со програмата дадена од Центарот за стручно образование и обука, практичната настава од машинската струка учениците ја реализираат во сопствената машинска работилница. Од вредните раце на учениците и професорите произлегуваат голем број на функционални изработки, преку кои што учениците учат, се усовршуваат и оспособуваат се со цел утре успешно да одговорат на потребите на пазарот на трудот. Последно нешто на кое што работат учениците од машинската струка е изработката на кована ограда.

CAM01021


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009