most

Важен предуслов за економскиот развој на една земја е економската инфраструктура која влијае врз деловните можности, привлечноста на општината за работа и инвестирање. Ефикасната и сигурната патна инфраструктура ја олеснува мобилноста на луѓето и ја надминува ограниченоста на локалните пазари.
Граѓанската асоцијација „Мост“ истражуваше која општина колку вложила во транспортната инфраструктура. Општина Пробиштип вкупно инвестирала 45 милиони денари или 2.898 евра по глава на жител и е меѓу општините кои имаат најголемо ниво на инвестиции во транспортната инфраструктура.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009