Средното општинско училиште ,,Наум Наумовски Борче ,, – Пробиштип ја продолжува својата соработка со локалната заедница. За таа цел во понеделник на класен час во повеќе класови беа одржани работилници на следниве теми:

1. ,,Алхохолизам,, – реализирана во соработка со инспекторот за превенција Наташа А. Комленовиќ во прва година гимназиско образование.

2. ,,Здрава храна,, – реализирана во соработка со дипломиран биолог Светлана Станојковска во трета година гимназиско образование.

3.,,Превенција од сексуално преносливите болести,, – реализирана во соработка со доктор Татјана Атанасовска и Црвен крст од општина Пробиштип во втора година гимназиско образование .

Целта на ваквите работилници е зајакнување на врската ,,родител-ученик-наставник-локална заедница,, преку која ќе се овозможи јакнење на воспитната компонента во воспитно – образовниот процес во средното образованието.

DSCN9757 DSCN9767


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009