Во Пробиштип во тек е реконструкција на улицата „Гоце Делчев“ во централното градско подрачје. Градоначалникот на Општина Пробиштип, Тони Тоневски вели дека на оваа централна улица ќе се изгради нова атмосферска канализација, ќе бидат изградени нови тротоарни површини и комплетно ќе биде асфалтирана.

– Проектот го добивме како донација од Светска банка за претходно успешно реализирани проекти. Вредноста е околу два милиони и 800 илјади денари. Меѓутоа паралелно со овој проект ќе се гради и еден паркинг простор со вкупна површина од околу 350 m², за околу дваесетина возила, пред се да го користат оние родители кои доаѓаат и ги носат своите дечиња во градинка, рече Тоневски.

Рокот на изградбата на една од најфрекфентните улици во Пробиштип е четири месеци, но Тоневски вели дека очекува изградбата да биде реализирана порано од предвидениот рок.

До крајот на градежната сезона согласно Програмата за работа ќе се реконструира и соседната улицата „Црн врв“, за што Општина Пробиштип ќе ја распише тендерската постапка за реконструкција на оваа улица.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009