Градоначалникот на општина Пробиштип, Тони Тоневски, денес ќе го додели признанието на општината за заслужен граѓанин на „Царицата на македонските народни приказни„ – Шенка Колозова. Од општината ги покануваат сите заинтересирани да го проследат настанот, кој ќе се одржи во 20:00 часот, на секундарниот (помошен) плоштад во Пробиштип.

Исто признание во 2012 година беше доделено на актерот Владо Јовановски.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/probisti/domains/probistip.mk/public_html/wp-content/themes/probistipmktheme/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009