9.6 C
Probishtip, MK
четврток, февруари 2, 2023

Uncategorized

Спортска гимназија – нова струка – нов предизвик за идните генерации

Реализирана проектна активност на учениците од спортската гимназија во СОУ ,,Наум Наумовски Борче,,- Пробиштип под менторство на професорот по спорт и спортски активности Јонче Ѓоргиев

Денови за сеќавање – време е да запрат кривичните дела на улиците!

По повод 15 ноември - Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајот и „Неделата на одбележување - сеќавање на жртвите во сообраќајот“

Активности од СОУ “Наум Наумовски – Борче”

Една од струките која што функционира во СОУ "Наум Наумовски – Борче" – Пробиштип е и машинската струка.

ООУ “Никола Карев” повторно дел од проектот Еко-пакет во организација на МОН

ООУ "Никола Карев" како носител на еко училиште со највисок статус зелено знаме кој од 368 основни училиште кои се дел од оваа мрежа само 41 училиште го имаат овој статус

Активност на учениците од СОУ “Н. Н. Борче”

Програмата ,,Еко - училиште,, е еден од проектите на едукативната програма ,,Немаме резервна планета,, и има за цел стекнатато знаење на темата животна средина да се примени во пракса. Преку оваа програма учениците ќе стекнат активна и одговорна улога која ќе ја практикуваат во училиштето, во домот, но и во својата заедница и пошироко.

Меѓуетничка интеграција во образованието

СОУ "Наум Наумовски-Борче" е дел од Проектот за Меѓуетничка интеграција во образованието, финансиран од Агенцијата на САД за меѓуетнички развој (УСАИД).

Реконструкција на повеќе улици во Пробиштип и Злетово

Општина Пробиштип во изминатиов период големо внимание посвети на подобрување на инфраструктурата. Имено, претходните години се изврши реконструкција на повеќе патни правци

Програми за спорт за 2016

Општина Пробиштип е во фаза на изработка на Буџетот за 2016 година. Поради тоа општината ги известува сите спортски друштва на територијата на општина Пробиштип

Ќе се реконструира и проширува градскиот парк во Пробиштип

Градежната фирма „Урбан инвест“ од Кавадарци ќе ги изведува работите за реконструкција и проширување на градскиот парк во Пробиштип. На тендерот распишан од локалната самоуправа учествуваа пет субјекти

Македонија без отпад

Во рамките на акцијата ,,Македонија без отпад,, на ден 03.10.2015 активно се вклучија и вработените и учениците од Средното училиште Наум Наумовски Борче Пробиштип
- Advertisement -

Последни објави

Временска прогноза

Probishtip, MK
clear sky
9.6 ° C
9.6 °
9.6 °
50%
1kmh
1%
пет
3 °
саб
3 °
нед
-3 °
пон
-4 °
вто
-2 °