6.6 C
Probishtip, MK
понеделник, октомври 3, 2022

Разговор со...

“Бодибилдингот ми значи се” – Мартин Манасиевски

Мартин Манасиевски e роден 21.03.1992 година од Пробиштип. Студент e на факултетот за “Туризам, бизнис и логистикa”

Блашка Антонова – Дамска фризерка

Пробиштипските жени се вистински дами. Надворешниот изглед не им значи многу без енергичноста која ја поседуваат. Нивната убавина е целосна ако е во склад со секој детаљ на неа. Не помало внимание посветуваат и...

Ристо Саздов – единствениот градски шивач

Во потрага по соговорник за занаетчиството во Пробиштип патот не одведе до улицата Гоце Делчев, во шивачкиот дуќан на мајстор Ристо Саздов. Со иглата и конецот останал заедно 26 години. Еве дел од разговорот...

Љубен Димкаровски, професор, музиколог во Љубљана

Љубен Димкаровски, нашинец, професор, музиколог во Љубљана, пред пробиштипјани свиреше на несекојдневен инструмент, стар околу 60 илјади години. Пробиштипјани, за празникот на градот, имаа ретка можност да присуствуваат на еден несекојденевен музички настан, гостувањето на...

Милан Терзиќ – “За стопанисувањето со новоизградената филтер станица за вода во Пробиштип“

По едно месечна работа и анализа на мострите од прочистената вода во почетокот на месец февруари 2013 година Јавното Комунално Претпријатие “Никола Карев” и официјално на граѓаните во градот и неколкуте приградски населени места...

Михаил Цветков, ЈП ХС „Злетовица“

- Каква е соработката со општините кои веќе користат вода од ЈКП ХС Злетовица? Михаил Цветков- На функцијата сум именуван од месец февруари. Луѓето кои што пред мене ја извршуваа оваа раководна функција, со веќе...

Јаче Стефанов – „Кондурџијата“

Секој град или поголемо населено место си има занаетчија со кој може да се разговара, раскажува, а при тоа и да не се забележи дека неколкучасовното дружење поминало како во еден миг. Трудот и...

Стоица Јовановски – Обучив 300 српски рудари

Секаде во светот рударите се браќа. Поточно, камаради. Ист е и мракот во секоја јама, а иста е и рударската работа. Но, откако ќе им заврши смената во земјината утроба, Стоица Јовановски и 37...

Тони Тоневски – Градоначалник на општина Пробиштип

Господинот Тони Тоневски, со изборната победа, остварена уште во првиот изборен круг на мартовските локални избори, и во наредниот четири годишен мандат ќе продолжи да ја извршува функцијата градоначалник на Општина Пробиштип. Господине Тоневски, дали...

Марјан Арсов – „Систем за идентификација на земјишни парцели“

Од почетокот на проектот за евидентирање на обработливите површини во системот за идентификација на земјоделските парцели, во подрачната единица на Министерството за земјоделство во Пробиштип евидентиран е имотот на половина од земјоделците во општината....
- Advertisement -

Последни објави

Временска прогноза

Probishtip, MK
clear sky
6.6 ° C
6.6 °
6.6 °
61%
1.3kmh
0%
вто
15 °
сре
14 °
чет
16 °
пет
18 °
саб
19 °