6.6 C
Probishtip, MK
понеделник, октомври 3, 2022

Разговор со...

Соња Лепиткова – Државен секретар во министерството за животна средина и просторно планирање

Осогово ги исполнува сите критериуми за заштитено подрачје и од природен и од социо-економски аспект. Сепак, од желбата на месното население, ќе зависи дали Осогово ќе ги ужива сите предности и поволности на едно...

Марјан Арсов – „Систем за идентификација на земјишни парцели“

Од почетокот на проектот за евидентирање на обработливите површини во системот за идентификација на земјоделските парцели, во подрачната единица на Министерството за земјоделство во Пробиштип евидентиран е имотот на половина од земјоделците во општината....

Стоица Јовановски – Обучив 300 српски рудари

Секаде во светот рударите се браќа. Поточно, камаради. Ист е и мракот во секоја јама, а иста е и рударската работа. Но, откако ќе им заврши смената во земјината утроба, Стоица Јовановски и 37...

“Бодибилдингот ми значи се” – Мартин Манасиевски

Мартин Манасиевски e роден 21.03.1992 година од Пробиштип. Студент e на факултетот за “Туризам, бизнис и логистикa”

Љубен Димкаровски, професор, музиколог во Љубљана

Љубен Димкаровски, нашинец, професор, музиколог во Љубљана, пред пробиштипјани свиреше на несекојдневен инструмент, стар околу 60 илјади години. Пробиштипјани, за празникот на градот, имаа ретка можност да присуствуваат на еден несекојденевен музички настан, гостувањето на...

Тони Тоневски – Градоначалник на општина Пробиштип

Господинот Тони Тоневски, со изборната победа, остварена уште во првиот изборен круг на мартовските локални избори, и во наредниот четири годишен мандат ќе продолжи да ја извршува функцијата градоначалник на Општина Пробиштип. Господине Тоневски, дали...

Блашка Антонова – Дамска фризерка

Пробиштипските жени се вистински дами. Надворешниот изглед не им значи многу без енергичноста која ја поседуваат. Нивната убавина е целосна ако е во склад со секој детаљ на неа. Не помало внимание посветуваат и...

Милан Терзиќ – “За стопанисувањето со новоизградената филтер станица за вода во Пробиштип“

По едно месечна работа и анализа на мострите од прочистената вода во почетокот на месец февруари 2013 година Јавното Комунално Претпријатие “Никола Карев” и официјално на граѓаните во градот и неколкуте приградски населени места...

Раде Илиевски – „Злетовските аватари“ се вратија со освоено второ место

Разговор со Раде Илиевски, Раководител на Одделение за јавни Дејности при Општина Пробиштип. „Злетовските аватари“, кои оваа година ја претставуваа општина Пробиштип на карневалите во Македонија од Прилеп се вратија со освоено второ место. - Господине...

Владо Јовановски – „Пробиштип е град – судбина“

Владо Јовановски – Човекот постојано е во потрага за духовна и физичка храна. Тоа што ја одбрав оваа благородна професија е резултат на мојата потреба за духовно надградување. Секој човек, каде и да се...
- Advertisement -

Последни објави

Временска прогноза

Probishtip, MK
clear sky
6.6 ° C
6.6 °
6.6 °
61%
1.3kmh
0%
вто
15 °
сре
14 °
чет
16 °
пет
18 °
саб
19 °