Некатегоризирано Новости

ПИФТИЈАДА 2016

Во организација на Унијата на жени на ВМРО – ДПМНЕ од Пробиштип, седма година по ред на градскиот плоштад „Св. Гаврил Лесновски„ во Пробиштип ја организираше...

Некатегоризирано Новости

Реализација на активности од АЦЕС проектот во ООУ “Браќа Миладиновци” – Пробиштип

Во рамките на Академијата на Централна и Источна Европа во која членуваат 15 држави, а со седиште во Виена (АЦЕС). Учениците од ООУ "Браќа Миладиновци"

Некатегоризирано Новости

ООУ,,Никола Карев,, по четврти пат наградено со највиското еколокшка награда за еко училиште Зелено знаме

Во рамките на еко-програмата,,Интеграција на еколошкото образование во македонскиот образовен систем,, ООУ,,Никола Карев,, во континуитет ги реализира строгите...

Некатегоризирано Новости

СОУ ,,Наум Наумовски Борче,,- Пробиштип по втор пат е добитник на сребрено знаме

Програмата ,,Еко-училиште,, е еден од проектите на едукативната програма ,,Немаме резервна планета,, и има за цел стекнатато знаење на темата животна средина...